با خواندن این مقاله به آن پی خواهید برد که آیا تابعیت مضاعف برای شما منطقی و مفید است یا خیر.
دو تابعیتی بودن مزایای بسیار زیادی دارد و همچنین بسیار خوب و هیجان انگیز است که بتوان بین دو کشور بدون هیچ مشکلی در رفت و آمد بود.
اما در عین حال باید به این فکر کرده باشید و آن هم این است که داشتن پاسپورت دوم و تابعیت دوگانه همیشه هم خوب نیست و معایب مخصوص به خودش را نیز بههمراه دارد و میتواند مشکلاتی را برایتان ایجاد نماید. مخصوصا اگر قصد داشته باشید به مشاغل رده بالای دولتی دست پیدا کنید. ما به طور کامل و جامع به شما مزایا و معایب این موضوع را توضیح خواهیم داد.
دو تابعیتی به انگلیسی
دو تابعیتی یا تابعیت مضاعف (دوم) نام های گوناگونی را به خود اختصاص داده است که به زبان انگلیسی به Dual citizenship شناخته شده است.
تابعیت مضاعف چیست و به چه معناست؟
افرادی که تابعیت دوم دارند همزمان شهروند دو کشور هستند که هم مزایا و هم معایبی دارد زیرا یک وضعیت حقوقی پیچیده شمرده می شود. یکی از مزایای تابعیت مضاعف که اغلب به آن اشاره می شود، توانایی یک فرد برای داشتن دو پاسپورت است. با این حال، یک اشکال بالقوه امکان مالیات مضاعف است. تابعیت دوگانه که برخی از افراد و کشورها آن را «دو ملیتی» نیز مینامند و در شرایطی خاص برای متقاضیان و برای افراد به وجود می آید.
کدام کشورها تابعیت دوم در آنها ممنوع می باشد؟
در برخی از کشورهای دنیا داشتن تابعیت مضاعف ممنوع است. برای مثال داشتن تابعیت مضاعف در کشورهای کره شمالی، عربستان سعودی، نروژ، چین، ژاپن و هند ممنوع است و افراد نمیتوانند تابعیت کشورهای مختلف را داشته باشند.
قانون دو تابعیتی در ایران
در کشور ایران قانونی در مورد ممنوعیت تابعیت دوم وجود ندارد و شهروندان ایرانی بدون هیپ مشکل میتوانند تابعیت کشور دیگری را نیز دریافت بکنند.
مزایای دو تابعیتی بودن چیست؟
در بین مزایا و معایب دو تابعیتی یک مزیت این است که شهروندان دارای تابعیت و پاسپورت دوم مانند پاسپورت دومینیکا از قابلیت های خاصی مانند توانایی زندگی و کار آزادانه در دو کشور، مالکیت دارایی در هر دو کشور و سفر بین کشورها با سهولت نسبی برخوردار می باشند و همچنین آنها می توانند از امکانات هر دو کشور برخوردار شوند در مدارس و دانشگاه های هر دو کشور میتوانند تحصیل کنند.
همچنین میتوانند بدون نیاز داشتن به ویزا یا حتی مجوز کار در هر دو کشور مشغول به کار شوند. هر کشوری تابعیت مضاعف را به رسمیت نمی شناسد، و ممکن است لازم باشد شهروندی تولد خود را ترک کنید تا شهروند یک کشور جدید محسوب شوید.
می توانند دو پاسپورت داشته باشند
یعنی افراد به عنوان یک فرد دو ملیتی می توانند از گذرنامه دلخواه خود استفاده نمایند.
بهره مندی از حقوق سیاسی
دو تابعیتی می توانند به طور کامل در زندگی سیاسی هر کشوری که تابعیت دارند شرکت کنند. این شامل حق رای و شرکت در انتخابات و حق اهدای کمک مالی به نامزدهای سیاسی می باشد.
امکان کار و سفر به دو کشور
برخلاف خارجی ها، دو تابعیتی برای بازدید از کشورهایی که تابعیت دارند نیازی به ویزا یا مجوز ویزا نخواهند داشت و می توانند تا زمانی که دوست دارند و می توانند در آنجا اقامت داشته باشند. آنها همچنین حق جستجوی کار در هر دو کشور را دارند، در حالی که خارجی ها باید از مسیر طولانی برای دریافت مجوز کار عبور کنند.
مالکیت اموال
یکی دیگر از مزایای تابعیت مضاعف، توانایی داشتن دارایی در هر دو کشور می باشد. برخی کشورها مالکیت زمین را فقط به شهروندان کشور خودشان محدود می کنند. افراد دارای تابعیت مضاعف به عنوان شهروند قانونی دو کشور، میتوانند ملک خود را در هر دو کشور خریداری کنند.
معایب تابعیت مضاعف چه چیزهایی می باشد؟
معایب شهروندی مضاعف شامل مالیات مضاعف می شود، همچنین فرآیند طولانی و پرهزینه برای اخذ و گرفتن تابعیت دوگانه را پیش رو خواهید داشت و این واقعیت است که شما به قوانین دو کشور ملزم می شوید. درخواست برای تابعیت دوگانه یک فرآیند بسیار پیچیده و معمولاً گران است.
موانع برخی از اشکال اشتغال
بسته به شغل مورد علاقه و خواسته شما، تابعیت مضاعف می تواند یک نقطه ضعف باشد. اگر به دنبال موقعیتی در دولت ایالات متحده هستید یا شغل شما نیاز به دسترسی به اطلاعاتی دارد که توسط دولت ایالات متحده طبقه بندی شده است، داشتن تابعیت مضاعف ممکن است شما را از کسب مجوز امنیتی مورد نیاز برای این نوع شغل منع خواهد کرد.
چگونه می توان شهروند دوگانه شد؟
کوتاه ترین راه برای تبدیل شدن به یک تابعیت دوگانه از طریق تولد می باشد ، یا با داشتن والدینی با تابعیت مضاعف. در غیر این صورت، می توانید با ازدواج با فردی که شهروند کشور دیگری غیر از خودتان است، یا با اخذ تابعیت در کشور دیگری تابعیت مضاعف دریافت کنید.
یکی دیگر از راه های دریافت تابعیت دوم از طریق سرمایه گذاری در کشورهای دارای برنامه شهروندی مانند کشور دومینیکا میباشد که از این طریق میتوانید پاسپورت دومینیکا را دریافت کنید و از مزایای بیشمار آن بهره مند شوید.
توجه داشته باشید که همه کشورها تابعیت مضاعف را به رسمیت نمی شناسند و در برخی موارد، ممکن است مجبور شوید تابعیت اصلی خود را رها کنید تا تابعیت خود را دریافت کنید.
کدام کشورها دوتابعیتی را قبول دارند؟
لیست و نام کشورها شامل موارد زیر می باشد:
بلژیک، صربستان، ایسلند، پرتقال، لتونی، روسیه، آنتیگوآ و باربودا، کانادا، آرژانتین، فرانسه، مصر، بنین، استرالیا، پاکستان، ترکیه، اردن، لوکزامبورگ، قبرس، اسلوونی، ایرلند، سوئیس، کوزوو، برزیل، مکزیک، ایالات متحده آمریکا، باربادوس، آنگولا، مالاوی، نیوزیلند، بنگلادش، فیلیپین، سریلانکا، آلبانی، جمهوری چک، سوئد، فرانسه، یونان، فنلاند، بلیز، پرو، شیلی، جامائیکا، نیجریه، الجزایر، فیجی، ارمنستان، سوریه، لبنان
کلام آخر
برای دریافت مشاوره رایگان جهت اخذ تابعیت دوم کشور دومینیکا و بهره مندی از تمام مزایای دریافت پاسپورت دومینیکا و همچنین اطلاع کامل از مزایا و معایب دو تابعیتی با مشاوران ما در دومینیکا ویژن تماس بگیرید.